Cobla Tàrrega

Música, sardanes, país, cultura…

Cobla Tàrrega

La Cobla

Cobla Tàrrega

Cobla Tàrrega neix el 2009 fruit de les inquietuds d’un grup de joves, la majoria alumnes de l’aula d’instruments de cobla de l’Escola Municipal de Música de Tàrrega, sota la direcció de Joan Farreny. Pren el nom de l’antiga Cobla Tàrrega, desapareguda anteriorment, tot refermant l’esperit sardanista de la ciutat.

Les ballades de sardanes, els aplecs i els concursos de colles sardanistes són els escenaris on Cobla Tàrrega acostuma a desplegar el seu repertori. Un repertori que evoluciona any rere any i que gira principalment al voltant de la sardana.

L’activitat musical de Cobla Tàrrega cobreix un variat ventall d’estils a banda de la sardana de carrer.
En diferents ocasions ha interpretat sardanes i obres de concert; balls vuitcentistes, moviments, simfonies i suites, escrites per cobla, així com adaptacions de clàssics del jazz, la cançó i populars.
Ha dut a terme el projecte “Acoblats”, a l’Ateneu de Tàrrega, conjuntament amb la cobla Jovenívola d’Agramunt, sota la direcció de Mercè Salvadó, que repassa el més significatiu del repertori escrit per a dues cobles.

Cobla Tàrrega ha interpretat, conjuntament amb la Coral Ramon Carnicer, obres de Morera, Casals i altres autors del món sardanístic. I amb la Coral infantil del col·legi Sant Josep han adaptat, en versió per coral i cobla, música pop i de cantautor, com Blaumut i Lluís Llach…

També ha intervingut en diferents manifestacions de cultura popular.
Ha estrenat els Balls de l’Eixida de Tàrrega, Ball de Gegants, Ball dels Nans i Ball de l’Àliga; harmonitzats per a Cobla. Es poden gaudir en viu, anualment, per les festes de maig de la capital de l’Urgell.
A destacar les col·laboracions amb l’esbart Albada de Tàrrega, interpretant la Moixiganga de Sitges a la Parròquia de Tàrrega i l’acte central de celebració del seu 60è aniversari, el 2012, al teatre Ateneu, tot repassant part del seu extens repertori de balls i folklore.

Dins la formació actual de Cobla Tàrrega hi ha membres joves i gent amb més de 25 anys d’experiència, de Tàrrega i arreu del territori: Igualada, Golmés i Bellpuig. És una barreja de joventut i experiència, ganes d’evolucionar i fermesa, bon humor i serietat, que dóna forma a un projecte que creix i genera il·lusió.

Contacte

Josep Torres

+34 609 38 99 91

cobla@coblatarrega.org

Direcció

Joan Farreny

Flabiol

Maria Farreny

Tible

Joan Farreny

Josep Torres

Pau Clavé

Tenora

Joan Farreny Seguí

Albert Gassó

Contrabaix

Sergi Roure

Fiscorn

Òscar Barqué

Marc Florensa

Trombó

Òscar Canosa

Trompeta

Xavier Solans

Gregori Satorres